ILMATIIVEYSMITTAUS OULU, ROVANIEMI JA KOKO POHJOIS-SUOMI

Ilmatiiveysmittaus yhdessä lämpökuvauksen kanssa on eräs tärkeimmistä mittareista kun rakennusten laatua valvotaan ja varmistetaan ammattitaitoisesti ja huolellisesti. Pohjois-Suomen Lämpökuvaus Oy toteuttaa laadukkaat ja ammattitaitoiset ilmatiiveysmittaukset pitkällä kokemuksella alueella Rovaniemi, Oulu ja koko Pohjois-Suomi.

Teemme tiiveysmittaukset aina SFS-EN 13829 -standardia noudattaen VTT:n sertifioiman henkilön toteuttamana. Kun rakennuksessa on hyvä ilmatiiveys, pienentää se energiankulutusta. Tuloilma tulee rakennukseen hallitusti ilmanvaihtokoneen lämmöntalteenoton kautta. Lisäksi vähenee ns. vuotoilmanvaihto, eli hallitsematon ilmavirtaus rakenteen läpi, ikä tämä parantaa sisäilman laatua ja asumisviihtyvyyttä, poistaa vedon tunteen ja vähentää myös mahdollisten epäpuhtauksien kulkeutumisen sisäilmaan. Kaiken yllämainitun lisäksi hyvä ilmatiiveys varmistaa rakennuksen vaipan ja kosteusteknisen toimivuuden sekä ehkäisee osaltaan rakenteiden kosteus- ja homevaurioita.

IlmatiiveysmittauS AINA alan ammattilaiselta

Ilmantiiveysmittaus kertoo rakennuksen ilmanpitävyydestä sekä paikantaa mahdollisten vuotokohtien sijainnit. Kun korjaukset tehdään nopeasti, voit parhaassa tapauksessa puolittaa talosi ilmanvuodon ja säästää kosolti rahaa lämmityskustannuksissa. Tämän vuoksi ilmantiiveysmittaus olisikin syytä tehdä mahdollisimman pian, jotta lämpöä ei karkaisi turhaan harakoille ja rahaa menisi hukkaan.

Asianmukaisesti suoritetun ilmatiiveysmittauksen avulla varmistutaan rakentamisen laadusta, pienennetään kosteusvaurioiden riskiä, varmistetaan hallittu ilmanvaihto, lisätään viihtyvyyttä poistamalla vetoa ja vuotoa, sekä tehdään talosta energiatehokkaampi, mikä näkyy suoraan myös energiatodistuksessa.

Tarjoamme ilmatiiveysmittaukset kaikenkokoisiin rakennuksiin Rovaniemen seudulla, tarvittaessa myös koko Lapin alueella Oulusta ylöspäin.

Ilmanvuotoluku antaa tärkeää tietoa

Rakennuksen ilmanvuotoluku q50 saadaan tiiveysmittauksen tuloksena. Ilmanvuotoluku kertoo kuinka monta kertaa ilma vaihtuu tunnin aikana vuotokohtien kautta vaipan pinta-alaan nähden, kun sisä- ja ulkoilman välinen paine-ero on 50 Pascalia. Mitä pienempi luku on, sitä parempi on ilmatiiviys.

Ilmanvuotolukua käytetään rakennuksen energiankulutusta ja lämmitystehontarvetta laskettaessa, kun laaditaan energiatodistusta sekä tarkastettaessa energiatodistusta talon ollessa valmis. Jotta päästäisiin hyvään ilmanvuotolukuun, vaipan tiivistystyön olisi oltava tehty huolellisesti – hyvä luku on siis selvä merkki hyvästä rakentamisen laadusta. Kun ilmanvuotoluku q50 / tiiveysmittaus tulee ajankohtaiseksi, käänny meidän puoleemme Oulun, Rovaniemen ja koko Pohjois-Suomen alueella.  Ota yhteyttä ja kysy lisää, kerromme mielellämme enemmän palvelustamme.

Ota yhteyttä ja PYYDÄ TARJOUS

LAADUKAS ILMATIIVEYSMITTAUS ROVANIEMI, OULU JA KOKO pOHJOIS-SUOMI

Pohjois-Suomen Lämpökuvaus Oy tarjoaa monipuoliset ilmatiiveysmittaukset (tiiveysmittaus) alueella Oulu, Rovaniemi, Kemi, Tornio, Kuusamo, Ruka, Raahe, Kemijärvi, Salla, Sodankylä, Kittilä, Äkäslompolo, Saariselkä, Muonio, Keminmaa, Simo, Ranua, Pudasjärvi, Kemijärvi, Pello, Sinettä, Utsjoki, Inari ja koko Pohjois-Suomi.